Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Studio Egret West unveils canalside mixed-use scheme for Hackney

  • 3 Comments

Studio Egret West has unveiled designs for a mixed-use canalside scheme in east London, redeveloping a storage facility to provide housing and workspace

The Sturt’s Yard project, running between Eagle Wharf Road and Regent’s Canal, comprises a series of blocks ranging from two to nine storeys with a distinct sloped roofline. The London-based practice has submitted the plans to Hackney Council.

It will deliver 141 new flats for private rent, 4,600m² of internal workspace and a café, with the existing self-storage units retained in an underground facility.

The scheme will also reinstate an original canalside yard as a public space, which will be framed by a Victorian truss canopy, and create a pedestrian route from the street to the canal and the café. 

The development would rub shoulders with Holborn Studios, a film and photographic studio which has fought a long campaign against plans by the building’s owners to turn the site into flats.

Subject to planning approval, work is expected to start on site in December 2019 with completion expected by November 2022.

Aj press pack\drawings\open spaces plan view

Aj press pack\drawings\open spaces plan view

Project data

Client Access Self Storage
Planner DP9
Community and political consultation Polity
Architect/landscape architect Studio Egret West
Structural, civil and transport engineer Alan Baxter & Associates
Services engineer Foreman Roberts
Heritage consultant Alan Baxter & Associates
Townscape consultant Peter Stewart Consultancy
Quantity surveyor Cast Consultancy
Visuals Darc Studio
Inclusive design BuroHappold

 

  • 3 Comments

Readers' comments (3)

  • Phil Parker

    Uncomfortable tops to these building.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

  • For Phil Parker - presumably intended to give the development its own identity, but at least they're not as crass as the epic stuff you see from the train into Waterloo.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

  • The "it could be worse school of planning".., lol.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs