Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Report this comment to a moderator

Please fill in the form below if you think a comment is unsuitable. Your comments will be sent to our moderator for review.
By submitting your information you agree to our Privacy & Cookie Policy.

Report comment to moderator

Required fields.

Headline

Works starts on new Stonehenge Visitor Centre 20 years after first mooted

Comment

I am not familiar with the brief, nor the previous scheme, but as for this one, it seems that the architects attempted to be as un-Stonehenge-like as possible- perhaps in an effort not to "compete"? Is the site plan- approach, parking, building location- stipulated by the administrators? The "before" and "after" images show how impossible it is to impose anything on the landscape in proximity to Stonehenge. Though I don't agree with the architects' approach to the building, or the intervention on the site, I feel for the loss of the subterranean scheme, and expect that almost any intervention wouldn't work. Doesn't this scheme underscore the need to return to a subterranean scheme? If budget was the factor, the potential of this project should inspire giving to achieve something unseen, even if smaller. Rather than compromise history, compromise on the scope of the project if need be.

Posted date

13 October, 2009

Posted time

8:40 pm

required
required
required
required

Job of the week

AJ Jobs