Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

Report this comment to a moderator

Please fill in the form below if you think a comment is unsuitable. Your comments will be sent to our moderator for review.
By submitting your information you agree to our Privacy & Cookie Policy.

Report comment to moderator

Required fields.

Headline

‘Inappropriate dormers’: Hawkins\Brown’s King’s Cross warehouse revamp blocked

Comment

The notion that replacing the dormers with continuous infill of the roof - between the 'taller elements' either side - would be akin to CRM's 'hen run' on the Glasgow School of Art is too simplistic. Those 'taller elements' are the warehouse's hoist tower to the left and a different, higher building to the right, and infill would be even clumsier than the dormers, as it would 'dumb down' the character of buildings' roofscape variations as well as the architectural composition of the warehouse. And no matter how slickly detailed and carefully proportioned the dormers, they can hardly be called sensitive design when - by spacing them to match the wall bays - the left most dormer collides with the side of the hoist tower. Surely, although this spacing looks right on the design elevation, in reality the set back dormers wouldn't read as being so closely related to the rhythm of the wall bays below.

Posted date

13 August, 2019

Posted time

10:49 pm

required
required
required
required