Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

PAD Studio submits plans for house on north London backland site

  • Comment

PAD Studio has put forward proposals for a house on a restricted backland site in Enfield, north London

The practice has lodged plans with Enfield Council for a part single, part two-storey home on a plot of ’uninviting scrubland’ next to garages. 

The 85m² project for a private client includes two bedrooms, a bathroom and study on the first floor, a largely open-plan ground floor with access to a private south-facing courtyard garden.

The single-storey element includes a green roof to improve visual amenity for residents while a monopitch roof to the two-storey part of the building presents a lower eaves height to the east.

The front elevation features concrete detailing and an angled window, fabricated in weathered steel. 

Elevations[1][1]

Elevations[1][1]

Project data

Project Name EN2 House
Location Enfield, London
Client Undisclosed
Planning authority Enfield Borough Council
Gross internal area 85m² 

Hw skt cr 09[2]

Hw skt cr 09[2]

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.