Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

OBR unwraps Clapham extension

  • Comment

[FIRST LOOK + DRAWINGS] Experimental architectural collective Open Building Research has completed the renovation and extension of a Victorian house overlooking Clapham Common in London

The five-storey house has been rejuvenated with the addition of a rear extension by the Genoa, New York and London-based practice.

Built from two walls of recycled bricks covered by a lightweight glass roof, the addition has enlarged the open-plan living and dining room on the ground floor. Timber-framed folding doors open onto the wooden deck and garden.


Project data

Architect OBR
Structural engineer Buro Happold
Contractor 360 Property Services
Client Private
Site area 384m²
Built area 423m²

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.