Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Zaha designs super-green UAE headquarters

  • Comment

Zaha Hadid Architects has designed this new headquarters building for Middle Eastern environmental and waste management company Bee’ah

The practice won the job through an international competition launched in 2013.

The 7,000m² building in the United Arab Emirates will include education facilities, exhibition spaces, administrative centre, offices and a staff café.

Designed as a ‘series of intersecting dunes’ to reflect its desert context, the new headquarters has been orientated to optimize the prevailing Shamal winds and provide the interiors with natural daylight while minimising the amount of exposed glazing.  

Powered entirely from renewable energy, the scheme will be LEED Platinum certified with minimal carbon and water consumption when in use.

The new building and surrounding 90,000m² site, which also includes the company’s waste management centre, will also be used as a learning resource to demonstrate environmental awareness to the wider community.

Zaha Bee'ah

Project data

Location Sharjah, United Arab Emirates
Type of project
Client
Bee’ah
Architect Zaha Hadid Architects
Structural engineer Buro Happold
M&E engineer Atelier Ten
Cost Gardiner & Theobald
Landscape Francis Landscape
Site area 90,000m²
Floor area 7,000m²
Specific sustainability targets LEED Platinum

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs