Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Walters and Cohen wins Horniman green light

Walters_Cohen_Horniman_Museum.jpg
  • Comment

Walters and Cohen has won planning permission for a new masterplan for the Grade II-listed Horniman Museum and Gardens in Forest Hill, South London.

Part of the Horniman Garden Refurbishment and Enhancement project, the proposals include the development of a new community and education building, in addition to restoration of the existing Dutch Barn and Bandstand.

Walters and Cohen’s project has received stage two Heritage Lottery Funding (HLF) funding.

The project will improve recreational access to the existing open space in front of the Bandstand, as well as connecting the animal enclosure and natural habitat with the new community and education building.

According to the practice a ‘contemporary design approach’ will be adopted with the external envelope containing a mixture of glazing with translucent screens, timber structure with a wildflower green roof.

Cindy Walters, director at Walters and Cohen said:’ We are very pleased to be working with the Horniman Museum to realise our proposed design.

‘Walters and Cohen hopes to bring flexibility and cohesion between the buildings and spaces in the grounds’

Cindy Walters, director at Walters and Cohen

‘Walters and Cohen hopes to bring flexibility and cohesion between the buildings and spaces in the grounds, respecting the aesthetic of the existing buildings and providing a welcoming environment for the community,’ she said.

The Horniman Museum is visited by more than half a million visitors each year.

The museum sits within 14-1/2 acres of award-winning parkland and includes an existing Grade II-listed Victorian conservatory, Architype’s Centre for Understanding the Environment opened in 1996 and the Allies and Morrison-designed museum building, completed in 2002.

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs