Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

Video: How Jonathan Dunn turned a school into a cinema

  • Comment

This video captures how Jonathan Dunn Architects worked with the local community to design and build a cinema in an abandoned Victorian school building

The cinema in the heart of Rye, East Sussex, came about after local residents rallied to overturn planning approval to develop an abandoned Victorian school building into housing.

The town centre site was redeveloped using much of the existing school building. This involved removing the remodelled 1950s elements and creating a main auditorium that uses the natural sloping gradient to form the raked seating platforms.

Source: Jonathan Dunn Architects

The making of Kino Rye

Key sight lines from the site have been created to form the angular extensions, and open up the views across the town towards the church tower before the audience enter the auditoriums.

For the interior design, much of the existing building was retained, and the architect worked with acoustic specialists to achieve high performance levels without compromising on design in the auditoriums.

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

Discover architecture career opportunities. Search and apply online for your dream job.
Find out more