Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

V&A on course to reach £49m extension funding target

  • Comment

The V&A is on target to raise total needed for the Exhibition Road extension project designed by AL_A after fundraising passed the £40million mark

The museum has now secured 80 per cent of the £49.5million needed for Amanda Levete’s competition-winning new 1,100m² exhibition gallery extension beneath the courtyard of the museum.

The scheme also features a new 1,500m² public space to the west of the museum site adjoining Exhibition Road.

The new space will link the V&A to Exhibition Road through a new entrance at Aston Webb’s arched stone screen. The new exhibition space will be used for installations, performances, events and is served by a glass-fronted café.

Martin Roth, V&A Director, said: ‘We are delighted to be recognising the generosity and vital support of our funders with the naming of two future spaces today. This project is the biggest architectural intervention at the Museum in over 100 years; one which will transform the way the V&A presents major exhibitions and the experience of our increasing number of visitors.

‘It’s incredibly exciting to see the work intensify on site, and the new spaces start to take shape. I hope that many people come and visit our new display so they too can see the scale, technicalities and ambition of this project first hand.”

The new, uninterrupted major exhibition space will allow the Museum to significantly enhance the way it designs and presents its world-class exhibition programme.

AL_A won the international competition to design the project in March 2011 and the Royal Borough of Kensington and Chelsea awarded planning permission in July 2012. Enabling work to divert services within the site was completed in June 2013, the main construction work started in early 2014 and will be complete by the end of 2016.

The new spaces and entrance will open to the public in 2017.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs