Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Re-Format wins planning for ‘contemporary’ Surrey home

  • Comment

Hampshire-based Re-Format has won planning for this £1.5million house near Farnham, Surrey

Described by the architect as ‘a carved timber edifice contained by crystalline rendered frames’, the 950m2 house will replace an existing home on the site.

The project, which also includes a glazed pool house and an office, is set to complete in June 2016.

Re-Format

The architect’s view

‘The design, conceived as a carved timber edifice contained by crystalline rendered frames to create a set piece design within a highly cultivated landscape setting, capturing distant views over Farnham.

‘The masonry fireplace punctuates the frame to provide a threshold between the living room and kitchen / dining space and acts as a counterpoint to the timber and render elements’.

Re-Format

Project data

Location Dippenhall, near Farnhall Surrey
Type of project private house
Client Raw Element
Architect Re-Format
Landscape designer Ann Marie Powell
Planning consultant Bell Cornwell
Structural engineer tbc
M&E consultant tbc
Main contractor Raw Element
Funding developer/private finance
Tender date March 2015
Start on site date June 2015
Completion date June 2016
Contract duration 12 months
Gross internal floor area 950m²
Form of contract and/or procurement tbc
Total cost £1.5 million

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs