Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

PRP gets green light for largest Pocket Living scheme yet

  • Comment

Ealing Council has approved plans by PRP for 112 homes, making it the largest scheme to date for project backer Pocket Living 

The proposals in Bollo Lane, London W3, include 84 ‘pocket’ flats, each measuring 38m², in a stepped building ranging from 14 to three storeys in height. The homes use a compact design, meaning they can be sold at least a 20 per cent discount compared with the local market. 

The approved scheme also includes 28 homes ranging in size from 53m² to 89m², as well as 2,000m² of office space. 

Bhupinder Singh Chawla, director at PRP said: ‘Bollo Lane exemplifies appropriate development, which carefully responds to its surrounding context and complex physical environment.

‘Addressing varying scales, materiality and uses, the resulting rational, considered building mediates between complex variables, while offering high-quality spaces and environments that are designed for longevity, for all the different user groups to enjoy.’

Earlier this month, Pocket Living revealed the nine architects, including PRP, set to benefit after the developer secured nearly £60 million of public cash to help it build more than 1,000 affordable homes in London.

Architect’s view 

Articulated as three elements, the building ranges over three, eight, and 14 storeys, with each volume exhibiting sensitive consideration of materiality. Light panels and dark brick, careful detailing and architectural articulation celebrate the building’s position as the interface between three distinct contexts – low-rise residential streets, industrial warehouses, and the taller buildings in Chiswick Park. The new building frontage will be pulled forward to activate Bollo Lane, repairing the broken urban grain and bringing vibrancy back to the street.

Replacing a former warehouse, local employment uses will continue on the site with the inclusion of flexible office space within the building, which can be set in a variety of configurations, from one, to six, separate offices, which also benefit from a communal entrance and generous facilities.

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.