Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

Niall McLaughlin reveals £28m drama school

  • Comment

Niall McLaughlin Architects has revealed plans for a new £28 million campus for LAMDA drama school in west London

The redevelopment will include a 200-seat and a 120-seat theatre, a library and study centre, a new teaching block, dressing rooms, administrative offices, and a new public entrance which a large foyer and café space.

It will double the size of the drama school’s existing campus, which currently includes poor condition 1950s prefabricated buildings and has no on-site theatre.

The three-storey east section of the new building – containing the teaching studios, library and offices – will be constructed from structural masonry, while the four-storey west section will be steel framed.

Nìall McLaughlin said: ‘LAMDA’s geographical position presents considerable problems for a teaching environment, including traffic noise, railway noise and pollution. At the same time, it is an extraordinarily high profile location with great visibility.

‘The practice has designed a building that relishes the gritty urban qualities of its location and provides robust, calm spaces for learning. We look forward to seeing the next phase of these plans taking shape on site.’

The scheme is expected to complete in July 2016.

Project data

Location London
Type of project higher education
Client LAMDA
Architect Niall McLaughlin Architects
Contractor VolkerFizpatrick
M&E engineer Pell Frischmann
Theatre consultant Charcoal Blue
Acoustic consultant PG Acoustics
Access consultant Jane Toplis Associates
Quantity surveyor Baqus Boxall Sayer
Daylight/party wall consultant Brooke Vincent
Tender date March 2014
Start on site date February 2015
Completion date July 2016
Cost £28 million

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

Discover architecture career opportunities. Search and apply online for your dream job.
Find out more