Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Make completes Chinese hotel complex

  • Comment

The new Temple House hotel in Chengdu, China, designed by Make Architects, has opened its doors

The hotel follows a typical Siheyuan or ‘courtyard house’ design with a series of courtyard gardens surrounded by two L-plan medium-rise buildings – one containing a 100-room hotel and the other 42 serviced apartments.

A Qing Dynasty heritage building at the corner of the site has been restored and now acts as the entrance point for the hotel complex.

Guests reach the hotel’s facilities through this restored building’s internal two-storey high courtyard.

The external facades have been solid-built using bricks while walls which face the internal courtyards feature glass facades.

Katy Ghahremani, Make partner and lead architect on the project, said: ‘The design was not a linear process. It was an iterative dialogue with Swire Hotels which made the process much more interesting. We could look at the design holistically and this created a really dynamic relationship between the design of the hotel’s external and internal spaces.’

The hotel forms part of Chengdu’s Daci Temple cultural and commercial complex - a large-scale mixed-use development by Sino-Ocean Land and Swire Properties, in one of the city’s many rapidly developing urban areas.

Project data

Location Chengdu, China
Type of project hotel
Architect Make
Client Swire Hotels

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.