Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Major Shoreditch redevelopment plans unveiled by Douglas and King

  • 2 Comments

Local practice Douglas and King Architects has revealed plans for a major redevelopment in Shoreditch, east London 

Plans for the 9,000m² scheme on the triangular site - dubbed Shoreditch Island - include renovating and extending two 19th century terraces, as well as the replacement of the exisitng Picture House with a ten-storey office building, both in Great Eastern Street.

The project will also involve replacing the 1970s Titchfield House in Tabernacle Street and Singer Street with a five-storey office block; creating a new 90m² building on a vacant site in 95 Tabernacle Street; and a public courtyard in the centre of the site.

Detailed plans are expected to be submitted in November. If approved, work is expected to start on site in in Spring 2020, with a completion date anticipated for Spring 2022. 

Site 2

Site 2

Source: Douglas and King Architects

Site

Project data 

Location Shoreditch Island site (bordering Great Eastern Street, Singer Street and Tabernacle Street)
Type of project Office, mixed-use
Architect Douglas and King Architects
Landscape architect Jonathon Cook Landscape Architects
Planning consultant Strutt and Parker
Structural engineer Conisbee
Start on site date Anticipated Spring 2020
Completion date Anticipated Spring 2022
Gross internal floor area 9,000m²

 

  • 2 Comments

Readers' comments (2)

  • Mr Pevsner

    Why is it all different building 'styles' and expressions as if it's been designed by six different architects? Isn't this all a bit of a lie. An urban untruth? It's better to offer no excuse than a bad one.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

  • The site restores a lost street pattern. Each building or component is designed to respond to its own unique outlook and position within the restored urban grain. The result is a family of buildings around a new public space. Both Hackney Council and the Architects felt that it would not be appropriate to propose a single commercial building that would dominate the street scene within this part of the conservation area.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.