Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Liddicoat & Goldhill win planning for 'Tailored House'

  • Comment

Emerging practice Liddicoat & Goldhill has won planning permission for a five-bedroom house in Brook Green, west London

The Hackney-based practice, which won an RIBA Award for their Shadow House project in 2011, has designed the home to sit between two mid-Victorian townhouses in a west London Conservation Area.

Conceived as a series of layers that recede from the street, the 185m² house’s facades are ‘lifted, punctured or fanned open to allow light to the interior’.

The street frontage, which is clad with overlayed planes of loadbearing Roman-format brick, render and Carrara Arabescato marble, is designed to be in keeping with the classical proportions of the neighbouring townhouses. This solid treatment ‘is dissolved along the flank façade’, which is cranked outwards to gather light, with the sheer, brickwork wall giving way to a screen of stone fins that conceal sheer glazing behind.

Axo

A series of models that were produced to develop the building’s form and its stone and render façade were exhibited by the RIBA as part of the ‘Guerrilla Tactics’ event and are now permanently on display at Portland Place.

Project data

Architect Liddicoat & Goldhill LLP
Structural engineer Lyons O’Neill
Start of works January 2013
Completion date Early 2014
Floor area 185m²

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.