Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Klassnik victorious in contest to design £500k Leyton cycle hub

  • Comment

The Klassnik Corporation has won the competition to design a new cycle hub in Leyton Jubilee Park in north east London

PROJECT DATA

The east London-based firm saw off entries from 29 other practices in the competition run by Waltham Forest Council.

The project will create a new facility for cyclists within the public park by extending an existing council-owned building known as ‘The Cottage’ which sits around 1.5km from Hopkins’ Olympic Velodrome.

The Klassnik Corporation will now draw up a feasibility study for the scheme which aims to provide space for a range of community activities.

The £500,000 cycle hub will include changing rooms, bicycle maintenance workshops, storage racks, a café and an education centre for cycle safety training.

A consultation event is taking place at the park’s pavilion on 27 January.

Leyton Jubilee Park

Leyton Jubilee Park

Project data

Location Leyton, London
Type of project community
Architect The Klassnik Corporation
Client Waltham Forest Council
Business planner Fourth Street
Structural engineer Fluid Structures
Quantity surveyor Stockdale
Cost £500,000

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.