Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Jump Studios completes second Google co-working space

  • Comment

Jump Studios has taken the wraps off this €4 million flexible office space for Google in Madrid, Spain

The London-based practice, which merged with Populous earlier this year, has completed the 2,500m2 Spanish Google campus.

It is the technology giant’s sixth campus and the second which Jump has worked on. The practice previously completed Google’s first shared workspace – the Campus London – in 2012.

The five-storey building occupies the site of a former storage battery factory originally constructed in 1892.

The brick building has been restored and includes a new entrance, a café, a public plaza and a triple-height 200-seat auditorium.

On the second and third floors are spaces for private meetings, breakout areas, and flexible working spaces.

The scheme provides a space for entrepreneurs to learn, share ideas and launch start-ups offering pre-accelerator programmes, business mentoring and community engagement.

Jump Studios senior associate Michelle Nicholls said: ‘The consideration Google has for its Campus members needed to be mirrored in an environment that enables and fosters effective communication with clients and co-workers in both physical and virtual formats. No two start-ups are the same and this is acknowledged in our design by the creation of a variety of formal and informal spaces that will allow members to grow not only as businesses but also as individuals.’

JUMPStudios_GoogleCampusMadrid___photoGarethGardner__10_

Project data

Location Madrid, Spain
Type of project office
Client Google
Architect Jump
Local architect CBRE
Local artist Ricardo Cavolo
M&E consultant Proteyco  
Main contractor Diadec
Completion date 2015
Gross internal floor area 2,500m2
Cost €4 million

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.