Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

HKR's Bristol office plans get green-light

  • Comment

Plans by HKR Architects for a 9,800m² office block in Bristol have been given the initial go-ahead 

Planning officers at Bristol City Council have given outline permission for the new block – dubbed The Anvil - which will sit on a 0.2ha site within the Temple Quarter Enterprise Zone regeneration area.

The plans, drawn up for Linkcity (formerly known as Bouygues Development), feature a new building of up to seven storeys with a basement car park.

In a report on the application, planning officers said the plans would ‘bring about significant economic benefit to the city and is in accordance with land use policies in the local plan. The proposed scale and layout is acceptable.’

Geoff Brocklehurst, Director of HKR Architects, said: ‘The Anvil represents a new quality of office building in central Bristol.

‘The building has been designed with light open plan floor plates to offer maximum flexibility, which has been proven to enhance staff health and productivity.’

Located in Avon Street, the scheme is close to Temple Meads railway station, and will incorporate smart building technology.

A roof terrace and pocket park also form part of the plan, which is on the site of a former car park.

Detailed plans are expected to be submitted early next year.

Practice data

Location: Avon Street, Bristol, just a few minutes’ walk from Bristol Temple Meads station
Type of project: Outline planning permission for commercial offices
Client: LInkcity (formerly Bouygues Development, London)
Architect: HKR Architects
Planning consultant: Origin 3
Structural engineer: Bingham Hall Partnership
M&E consultant: Amber Management and Engineering Services
Main contractor: Bouygues Construction
Start on site date: detailed planning permission being applied for early 2017, with work starting second half of 2017.
Completion date: first half of 2019
Gross internal floor area: 9,800m²
Total cost: Confidential

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.