Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Evans Vettori submits plans for another Nottingham Trent Uni scheme

  • Comment

Matlock-based Evans Vettori has submitted plans for a new £10.4million reception and environment centre at Nottingham Trent University’s ural Brackenhurst campus, near Southwell

The project is the latest by the practice for the University, having completed the £7million teaching pavilion as part of its new Heart of the Campus development at Clifton (see AJ 11.12.15). 

The 2,300m² naturally ventilated building will feature a timber structure clad in buff brick and will house a new public exhibition area, café, flexible lecture theatre, classrooms and offices.

Work is expected to start on site this autumn and complete in early 2019.

Project data

Location Nottingham Trent University, Brackenhurst Campus, Southwell, Notts.
Type of project University, education
Client Nottingham Trent University
Architect Evans Vettori
Landscape architect Urban Wilderness
Planning consultant Planning and Design Group
Structural engineer Curtins
M&E consultant Couch Perry Wilkes
Quantity surveyor Faithful and Gould
Main contractor TBC
Funding University
Tender date Autumn 2017
Start on site date Winter 2017
Completion date Spring 2019
Contract duration 15 months
Gross internal floor area 2,300m²
Form of contract and/or procurement TBC
Total cost £10.4million

Plan ground

Plan ground

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.