Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Emerging London practice wins major Bogotá competition

  • Comment

Up-and-coming practice MOBO Architects has won a high-profile competition for a new department for social integration building in Bogotá, Colombia

The outfit - which is based in Colombia and is due to re-open its London office later this year - defeated a raft of local practices to win the Colombian Society of Architects-organised contest.

The shortlist

  • MOBO ARCHITECTS (1st prize)
  • TALLER SÍNTESIS ARQUITECTURA (2nd prize)
  • DE ARQUITECTURA Y PAISAJE (3rd prize)

The new 20,000m² building is planned for a former industrial area which is planned to become a new educational and administrative district within the high-altitude capital.

The new practice – founded by Anna Kulik and Giorgio Badalacchi in 2013 – won a contest to overhaul Columbia’s Cartagena UNESCO World Heritage site last year.

Project data

Bogotá, Columbia

Bogotá, Columbia

MOBO Architects’ competition-winning proposal for a new department for social integration building in Bogotá, Columbia

Competition: “Concurso público de anteproyecto arquitectónico para el diseño de la nueva sede de la Secretaría Distrital de Integración Social”
Award: First Prize
Architects: MOBO Architects
Location: Bogotá, Colombia
Design Team: Anna Kulik, Giorgio Badalacchi, Natalia Canal, Antonio Bermúdez, Ana Winograd, Laura Gutierrez.
Collaborator: Felipe Rodriguez
Area: 20.000 sqm
Visuals: MOBO Architects , M.O.N.O.M.O.

The architect’s view

The project for the ‘department for social integration’ is the architectural formulation of the inner values of this institution, therefore concepts as dedication to the public service, decrease of social segregation, and service to the community should be clearly visible in the design. Therefore, to fulfill this condition our design strategy was focused in the creation of a public space capable of create new ways of interaction between the street level and the institutional building.

After we synthesized the complex mixed program required by the institution in three parts (office spaces for the administrative functions of the department, spaces for social and public functions, and finally spaces for public events and presentations) our strategy is focused in the formulation of an efficient and flexible building, that trough the formulation of a unique public space is transformed in a platform of public exchange, open and transparent that integrates the urban fluxes with the building to promote community interaction.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs