Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

DK-Architects completes Salford offices

  • Comment

[FIRST LOOK + PROJECT DATA] Liverpool-based DK-Architects has completed this 2,500m2 office building in Salford

The building, in the Eccles area of Salford, replaces a smaller office which previously stood on the site.

The ground floor includes offices for the Eccles Area Housing Office, a large two-storey glazed atrium, and informal meeting areas, while the upper floors contain meeting facilities and a large conference suite which opens out onto an external terrace and green roof.

The scheme’s elevations feature LED panels which can be programmed to change to reflect local events.

DK Architects Salford offices

The architect’s view

The City West Office development is a 2/3 storey office building in Eccles, Salford. The original land in question was owned and occupied by City West where they operated a small scale office unit in the form of the Eccles Area Housing Office. Their previous Head Office was part of a larger rented unit further from the center of Eccles in Centenary House off Centenary Way. City West’s aim was to house all staff and customers from these two offices under one flagship office roof allowing customers to easily access the housing trust to meet with officers and break down any access and convenience barriers which previously existed. The aim was to reflect this in both the re-location of the office and also in the architecture and design of the new building.

DK Architects Salford offices

Project data

Location Eccles, Salford
Type of project office
Client City West Housing Trust
Architect DK-Architects
Structural engineer The Alan Johnson Partnership
M&E consultant Bennett Williams
Quantity surveyor Savills
Main contractor Willmott Dixon
Funding private
Contract duration16 months
Gross internal floor area 2,500m2
Form of contract and/or procurement Design and Build
Total cost private
Environmental target BREEAM Very Good

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.