Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

Tom Jenkins' reveals new studio in C16th ruin

  • Comment

[FIRST LOOK + PLANS + DATA] Tom Jenkins has revealed new photographs of this studio on the coast of Fife in Scotland

Built on the site of, and using stone from, a ruined 16th century millhouse, the studio incorporates the one gable end wall that remained intact from the original structure, to define a new courtyard.

On the upper floor an open-plan living, dining, and sleeping area with a bathroom, that has access to a covered balcony, is a self-contained apartment for guests. A garage and workshop are located on the lower floor, with level access to both floors made possible by the steeply sloping site.

The steel-framed and oak-clad roof references the ‘local agricultural “Dutch” barn structures, and also the railway carriages that used to travel along the coast - now a public coastal path in front of the site’.

AJ Buildings Library

See images, drawings and data of Carrick Mill by Tom Jenkins and all 229 entries to the 2013 AJ Small Projects Award

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.