Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Ab Rogers to design Maggie’s Centre

  • Comment

Designer Ab Rogers has been chosen to draw up plans for the latest Maggie’s Cancer Care Centre

Rogers, the son of Richard Rogers who won the Stirling Prize for his Maggie’s Centre in Hammersmith, is set to design the new facility at the Royal Marsden Hospital in Sutton, south London.

The building new centre for the cancer care charity has been designed ‘from the inside out’, and will include internal courtyard gardens providing both communal and private spaces.

The scheme will feature landscaping by Piet Oudolf, the designer behind the landscaping of Peter Zumthor’s 2011 Serpentine Pavilion.

Rogers joins a glittering roll call of stars currently working on centres across the country including Thomas Heatherwick, Norman Foster, and Amanda Levete.

Laura Lee, chief executive of Maggie’s said: ‘We are thrilled to be working in partnership with The Royal Marsden, who have such an amazing track record in cancer treatment and outstanding patient care. The new centre will allow us to extend our programme of support across London and Ab Rogers’ design will deliver the calm and uplifting space so vital to the support Maggie’s offers.’

Cally Palmer, chief Executive of The Royal Marsden, added: ‘Treating people with cancer is not just about treating their disease; At The Royal Marsden, we treat the whole person – their physical, emotional and psychological needs. Working with Maggie’s, to provide a Maggie’s Centre at The Royal Marsden in Sutton, will enable us to extend the level of non-clinical support in a beautiful environment which I hope will benefit as many of our patients, together with their friends and family, as possible.’

A planning application for the scheme is set to be submitted in the summer and the centre is scheduled to open in 2017.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.