Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

WILKINSON KING

  • Comment
SMALL PROJECTS

An extension to a Victorian terraced house in Maida Vale, London, has transformed the clients' home, formerly a dark, one-bedroom basement flat with a large rear garden. By reorganising the interior, the living spaces have been reoriented towards the garden, allowing for the addition of a dining space and a second bedroom. The entrance corridor was shortened by moving the kitchen away from the garden and inserting the dining room

in its place. Social spaces between the entrance and the garden were interconnected and widened gradually to culminate in a full-width new- build living room whose timber floor pushes beyond the envelope, blurring divisions between inside and outside. Large glazed sliding folding doors to the living room create a visual and physical connection with the garden. Packman Lucas was the structural engineer, the contractor was Galower Builders. The contract value was £43,500.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs