Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Why the holes in Walsall Bus Station?

  • Comment
LETTERS

A new bus station in Walsall is a relatively rare example of a substantial investment in a building for public transport. As such it shows the almost old-fashioned virtue of a good budget for a good building.

It seems a shame that this budget has been not entirely well-directed. The building is a big slab with holes in it. The big slab is useful in keeping the rain off, so why have big holes that do not? It is interesting to refer to the details to understand how much effort and material is necessary to support this absence - in situ cowl, mastic, flashing, pebble margin, structural elaboration resulting from edge condition, etc.

One assumes that the authors saw these as canons lumieeres; but under a Midlands sky, with a high open sides, these have no effect of light modulation.

Jaimie Shorten, London N16

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.