Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Video: ORMS's Uppingham School Science Centre

  • Comment

This short film takes a look inside and around Uppingham School Science Centre, a year on from its opening

The new science building designed by AJ120 shortlisted ORMS, won a RIBA National Award in June 2015. This film shows the building from a number of angles and from a bird’s eye view.

RIBA award citation

With an L-shaped building that completes a courtyard providing a science department, the building, inside and outside, feels like a top university department rather than a school. An intense attention to detail permeates every part. The materials are very well judged and, while much of the interior is white, the use of timber and colour lends a strong sense of place.

The collegiate plan, with a beautifully made concrete colonnade, reinforces not just a sense of permanence, but of seriousness, even gravitas, that will surely lift every young mind. The project is also a magnificent collaboration between client and architect, with the building’s success typified by a blurring of both parties’ roles in the design, and a real sense of ownership by both.

Project data

Client Uppingham School
Contractor Bowmer & Kirkland
Contract value £14 million
Gross internal area 4,180m²

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.