Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Transport planning

  • Comment
BUILDING STUDY:

The redevelopment of the former Post Office sorting office required improvements to the highway layout adjacent to the development. This enabled the footprint of the original Christ Church Greyfriars to be restored by building new boundary walls to match the existing.

The new vehicular route linking Giltspur Street to King Edward Street is wide enough for two-way traffic, but all delivery vehicles must operate on a single through movement. Staff traffic (cars, motorcycles and bicycles) descends down a straight ramp to the basement carpark. Delivery vehicles proceed along the service road to the central delivery area.

The junction of Newgate Street with King Edward Street was redesigned as a fully signalised junction, incorporating facilities for both pedestrians and cyclists. Footways around the perimeter of the site have been repaved in York stone, together with the restored rose garden on the site of the Christ Church Greyfriars. The access road leading to the rear of the Post Office building on King Edward Street has also been reconstructed to provide a granite sett surface.

Pedestrian movement studies were undertaken at existing Merrill Lynch offices to establish the number of lifts required.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs