Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

THE GREAT COURT, BRITISH MUSEUM , LONDON BY FOSTER AND PARTNERS

A £100 million project to roof over the courtyard of the British Museum, add new underground spaces and transform Sidney Smirke's reading room into a public library.The roof, engineered by Buro Happold, contains more than 3,300 unique glass panels - linked by a steel framework to create the largest enclosed public space in Europe.Entered the public consciousness for neglecting to use Portland stone in the reconstruction of the south portico.

Already a subscriber? Login here or activate your digital account