Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Studio Octopi wins go-ahead for house with 'vertical slider'

  • Comment

Studio Octopi has won planning permission for this refurbishment of a 250sq m, five-storey house in Chalcot Road, Primrose Hill, north London

Due to start on site this summer the scheme features a four-floor ‘vertical sliding window’ with a new stairwell. 

Describing the scheme practice director Chris Romer-Lee said: ‘The proposals exploit both the tall, thin nature of the property and lack of overlooking by properties to the rear.

;The ground and lower ground are combined with a cut out to the floor, new stair and a vertical slider that continues up four floors to the master suite.

‘An open-weave of brickwork, backed with obscure glass further unifies the rear elevation and expresses the fragility to the new incisions in the fabric of the property.’

Studio Octopi - Chalcot Road scheme - section

Studio Octopi - Chalcot Road scheme - section

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs