Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

STEPHENSON BELL

  • Comment

HOLDSWORTH MILL, STOCKPORT After carrying out a feasibility study for the owners and Stockport Borough Council, Stephenson Bell gained planning permission and listed-building consent to create 68 apartments in four floors of the South Block, Holdsworth Mill, a double mill which dates from 1865. Two floors of the remaining areas are to be refurbished for use by the council as managed workspace and educational uses. The building envelope will be cleaned and restored, and a new landscape scheme implemented. Stockport Council, English Partnerships, the Housing Corporation, European Regional Development Fund, retex, English Heritage and mill-owners will provide funding. Work starts on site early in 1999.

CLIENTS: Stockport Metropolitan Borough Council, Northern Counties Housing Association, Heaton and Houldsworth Property

PROJECT MANAGER: Bucknall Austin

QS: Simon Fenton Partnership

LANDSCAPE ARCHITECT: Landscape Projects

GARRICK THEATRE, ALTRINCHAM

This single-storey extension to the front and side of the Garrick Theatre provides a powerful entrance and much-needed circulation space. A stone plinth and fin walls frame its glazed facade, while five slender columns support the steel roof. The first floor will be raised to create a double- height foyer with a sculpted ceiling. Holes in the basement ceiling and wall will bring light into the remodelled basement bar, reached by a new spiral stair and lift. Improved access provision includes external stairs and ramps and new curved staircases to the auditorium. Other improvements include increased wc provision, replanned catering facilities, new staggered seating, a kiosk and a new box office.

CLIENT: Garrick Theatre

QS: Philip Harvey and Co

STRUCTURAL ENGINEER: Brian Clancy Partnership

SERVICES ENGINEER: Brian Clancy Partnership

ACOUSTICS: Building Design Partnership

SMITHFIELD COMPETITION

Manchester Corporation Special Projects Department invited three developers to make bids for the regeneration of a 2ha site in Manchester's Northern Quarter. Berkeley Homes (known locally as Crosby Homes) and Amec joined forces and invited a group of local architects to participate in their bid. The group is known as Design 01, and these images show Stephenson Bell's contribution towards the bid - a corner-marking housing project on the corner of Shudehill and Ancoats.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.