Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

SMALL PROJECTS

  • Comment

BPTW ARCHITECTS

The short-life refurbishment of an early 1980s overclad brick wharfside building created office space for the architect and quantity surveyor bptw. The space has been split physically and visually, resulting in improved security and parking. Internally the building was opened up to create a light, airy drawing office. New accommodation includes 33 workstations, flexible space for short meetings, a library, storage and wcs. A new reception area also functions as an exhibition space. The whole project is sympathetic to its riverside location in Greenwich. Architect bptw adhered to a rigid budget of £100,000.

CLYDE DESIGN PARTNERSHIP

The project comprised some internal alterations and redecoration of an office and reception area, as well as the formation of a new reception frontage and entrance to Hill & Hay Printers in Glasgow. The building is a concrete portal-framed single-storey construction, with brickwork panels and industrial concertina doors forming the original frontage to the property. New glazing was installed to open up the reception area, while recladding of the facade with flat silver composite panels, and the addition of a simple steel entrance canopy, has greatly distinguished the new entrance from the remaining units in the row. The main contractor was Hutcheson Building Contractors. The project value was £32,911.

CLYDE DESIGN PARTNERSHIP

The project, following the recladding of Stewart Street Police Station in Glasgow, involved adding an entrance ramp, illuminated sign and canopy as well as refurbishment of the entrance foyer and bar. The stainless- steel handrail and glazed canopy draw the eye into the foyer which forms a glowing backdrop to the entrance, with lighting and materials creating a comfortable environment while maintaining security. Obscured glazed screens form an interview room and secure access corridor. The client was Strathclyde Joint Police Board Property Services, the main contractor Clark Contracts and the project value £106,721.70.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.