Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

SMALL PROJECTS

  • Comment

CHADWICK + BRACEWELL

The brief was to create a contemporary restaurant for Madisons Brasserie using all three floors of an original 350m2 workshop building located in a conservation area in Lytham. A rear external courtyard has been integrated into the building by extending the original roof over it. This incorporates a full-length strip of patent glazing differentiating the new from the old and allowing natural light to penetrate the centre of the building. Circulation difficulties were resolved by re-planning around a new staircase. An openness to the whole space has been achieved by modifying walls and floors to create vistas between all levels. Original internal brickwork, painted boarded walls and timber trusses have been retained and contrasted with modern insertions of painted plaster, glass, steel and purpose-made fittings. The contract value was £148,000.

CORRIGAN+SOUNDY+KILAIDITI

The Windsor Boys' School approached the practice with a fixed budget of £135,000 acquired by selling a strip of playing field to the local council. In collaboration with the school, csk developed an initial brief for single-storey changing rooms into a design for a two-storey club house - a contemporary building which addressed the playing fields and expressed the romantic tradition of the pavilion as a specific building type. The design included robust changing rooms on the ground floor and a clubroom and viewing balcony above to provide a much-needed function room. As the site is on the Thames flood plain, the architect opted for a lightweight steel frame construction, which allowed the free passage of water beneath. The building is clad in Albany Cream facing brick on the lower floor with Western Red Cedar panels above. Bespoke features include the weather vane, entrance canopy/external light and steelwork connections. The engineer was Ian Bird Associates and the contractor was Christopher Developments.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.