Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

SCHOOL OF FORESTRY AND ENVIRONMENTAL STUDIES, YALE UNIVERSITY, NEW HAVEN, CONNECTICUT

  • Comment
UK ARCHITECTURE - SUSTAINABILITY - HOPKINS ARCHITECTS

The new faculty building transforms a derelict courtyard, hiding delivery vehicles beneath a raised courtyard, and provides two new green spaces for the campus. Energy demand is kept to a minimum through an exposed-concrete structure and a low-velocity air-displacement system.

The facades remain sealed in the cold winter and humid summer months, but are opened up in the particularly benign mid-seasons. The interior is fitted out with timber grown in Yale's own managed forests and the external walls are made of a local sandstone. Ground-source heat pumps, photovoltaics on the south face of the roof and an off-site wind farm contribute to making the building carbon neutral.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.