Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Richard Rogers Partnership, Lloyd's Register of Shipping

  • Comment
Commended

The use of external perforated aluminium louvres answered that brief for high-quality office space while also allowing the building to be more environmentally responsible than a conventional office building.

When positioned at 45degrees, the louvres reduce the solar gain into the office area by 90 per cent and therefore allow the use of chilled beams rather than conventional air conditioning, which in turn make the building 40 per cent more energy efficient than it would otherwise be.

In addition, the use of adjustable louvres and perforations maximises views out as well as daylight ingress.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.