Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

REGIONAL MUSIC CENTRE - GATESHEAD (SHORTLISTED COMPETITION SUBMISSION)

  • Comment
PROJECTS

The Arts Team's perception of the aspirations of the varied users of the concert hall and regional music centre led it to believe that the design should not be conceived as a grand iconographic statement of an elitist cultural institution. The team felt strongly that the solution lay in accessible, adaptable, highly individual buildings composed as a town quarter. In this strategy, a townscape containing large and small buildings would be colonised by the regional music centre. This approach takes its inspiration from the gradual development of some of the finest European university towns. Identifiable object buildings would house principal functions such as the concert hall, while in the background, adaptable buildings allow an ebb and flow of use.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.