Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Penoyre & Prasad Architects, Great Notley Discovery Centre, Essex

  • Comment
practice profile

The architect was chosen for this project - a sports centre, environmental education facility, and social and community resource centre - on the basis of the firm's earlier built design for the Millennium Centre, a visitor education centre at Eastbrookend Country Park in Dagenham, which received an Aluminium Imagination Architectural Award in 1999. The Discovery Centre is a further development of the sustainable strategies developed at Eastbrookend.

The building's roof plays an important part in the environmental strategy. It is made of mill-finished sinusoidal aluminium - long lasting and almost 100 per cent recyclable.

The sills and edge trims around all openings are of pre-formed mill-finished aluminium, as are the roof nosings and rainwater system.

Internally, aluminium has been used in millfinish perforated sheet form for the acoustic ceilings of the main public rooms and for display screens. Plain aluminium has also been used for the skirtings

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

ARCHITECTURE JOBS BY EMAIL

Do you want the latest jobs emailed to you?
Sign up for job alerts.

AJ Jobs