Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

NICHOLAS BURWELL ARCHITECT

  • Comment
SMALL PROJECTS

This house in South London gives the architect and his wife an ordered yet flexible hierarchy of spaces and a place of tranquillity in their busy lives. The site fronts a residential road to the north, with gardens and a golf course to the south. Fencing, grass, gravel and timber decking provide a series of thresholds before a recessed door. The Portland stone wall slides from under a bay window to fill the width of the site. Once inside the layering continues and the building fabric becomes increasingly transparent. The south elevation is heavily glazed, the more-public north elevation has smaller punched holes through a solid fabric. The structural engineer was Price and Myers, services engineer was Total Environment, QS was Jackson Coles and the main contractor was Luck. The cost was £145,000.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.