Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Make's 'puffer jacket' retrofit in Holborn wins planning

  • Comment

Ken Shuttleworth’s practice Make has won planning permission for this ‘comprehensive’ remodelling of 150 Holborn next to Chancery Lane Tube station

The scheme for Ocubis will retain the existing structural frame of the 1980s office block which will be over-clad with a ‘puffer jacket’ of insulation and finished with a glazed faience and patina metal rainscreen.

The project will ‘substantially’ extend the current office space from 5,176m² to nearly 8,000m², add six new apartments and introduces new lifts and escape stairs.

The are also plans to remodel the entrance at the corner of Holborn and Grays Inn Road, remove the building’s mansard roof, add new levels and create roof-top terraces for both the offices and homes.

Graham Longman, lead project architect at Make said: ‘It’s a joy to work within this site’s unique context, characterized by wonderful buildings by great architects such as Waterhouse, Butterfly and Wren.  We are confident our design proposal compliments and enhances the existing building and its surroundings.’

Work is expected to start later this year (2012).

Make's 150 Holborn scheme

Make’s 150 Holborn scheme

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.