Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

LEVENSHULME HEALTH CENTRE

  • Comment

Levenshulme Health Centre follows in a series of health centres undertaken by Hodder Associates in which considerations for patient/ public and consultant/private space underpin the programme of the building.

The public areas, comprising a waiting area and reception, are contained within a refurbished Victorian shell with the private areas of the consulting and treatment rooms in a new building which responds to the scale and mass of its neighbour. Articulating the two elements is a new glazed entrance between the street and a rear car park. This entrance contains the primary vertical circulation and is announced by a canopy formed by a visual extension of two new bays. The whole sits on a precast concrete plinth which seemingly wraps around the original building, adding a new layer as an expression of its new use.

The extension is of rendered cross-wall construction infilled with glazed and western red cedar-clad rainscreen panels which both offer legibility as to its use and provide a counterpoint to the solidity of the Victorian building.

STRUCTURAL ENGINEER:

Blackwood Structural Design

QUANTITY SURVEYOR:

Davis Langdon & Everest

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.