Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Lancaster University Postgraduate Statistics Centre by John McAslan & Partners

  • Comment
Lancaster

The new Postgraduate Centre was delivered on time and within the constraints of a very limited budget as part of a masterplan for the University campus by the same architect.

The centre provides a light and uplifting learning space for postgraduate students. It also gives the department a ground-floor presence within the campus. Environmental performance was a key design driver for the new building, which achieved an Excellent BREEAM rating. The south-facing façade responds to the potential for solar gain; aluminium louvres mitigate solar effects on internal spaces, and glazed solar chimneys make the most of the stack-effect to provide low-energy ventilation. Generous floor to ceiling heights and exposed concrete ceilings enhance the building's performance.

Client: Lancaster University
Contractor: John Turner & Sons
Structural Engineer:
Services Engineer:
Contract Value: £2.1m
Date of completion: January 2008 (occupied)
Gross internal area: 1,100 sq m


  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.