Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

KAY ELLIOT ARCHITECTS

  • Comment

This design for a 2000m 2zeroemission building for Plymouth College of Further Education has an L-shaped plan with a curving atrium filling the space between the two blocks. Top lit, the atrium provides internal light to the classrooms and allows natural cross-ventilation. Its solid curving wall acts as a heat sink.

Sustainability techniques include waterless urinals, rainwater flushing, solvent-free paints and water-based varnishes. The quantity surveyor is Hills, service engineer Hoare Lea & Partners, and the structural engineer Airy and Coles. The main contractor for this £1.8 million project is the Plymouth-based Stansell.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.