Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

IT'S A WRAP FOR HEATHERWICK

  • Comment
NEWS IN PICTURES

Thomas Heatherwick Studio has won a major commission from Aberystwyth Arts Centre to design this low-cost solution to the problem of building affordable creative business units. The practice proposes to wrap 'cooking foil', supported by insulation foam, around a prefabricated timber building frame to produce a new 'village' environment. The arrangement of the units - which will comprise 840m 2 of new space in total - will follow the North Wales site's topography and allow for the retention of many of its trees. Internally, the buildings will be split into two workspaces, divided by clear panels which maximise views of the woods and the amount of daylight reaching the interiors. Heatherwick beat Pierre d'Avoine, Studio BAAD and Sarah Wigglesworth to pick up the scheme.

Construction is set to begin in the summer of 2006, with the first tenants due to occupy the buildings in 2007.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.