Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Home for a journalist in Notting Hill, London, by Powell Tuck

  • Comment

Construction work has started on this 325m2 house by Powell Tuck Associates on Walmer Road in Notting Hill, London.

Built from reclaimed red London stock brick, the home for a journalist and her family replaces a former chapel of rest which had been used as a boxing club.

A third of the three-bedroom building has been sunk below ground due to make best use of the ‘tight site’ and to counter other restrictions from neighbouring properties

A spokesman for the practice said: ‘As the site was considered very sensitive, our planning strategy was to gain permissions in stages, first for the chapel’s change of use, then its extension, and finally for its demolition, and replacement with a new building.’
 
The scheme is due to complete in 2011.

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.