Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Guy Greenfield

  • Comment

This £1.15 million doctor's surgery by Guy Greenfield Architects in Hammersmith, west London, has just opened. The curved white shell is designed to defend the surgery against the traffic on a nearby roundabout and the Hammersmith Flyover, while a single internal corridor (left) forms an extra barrier between the exterior and medical rooms. All the GP and treatment rooms face onto a protected Japanese-style internal courtyard.

Passers-by catch glimpses of the surgery's interior as they walk across the award-winning St Paul's Green in front of the building (far left). The brilliant white panels and the surgery's copper cladding contrast with the greyness of the flyover, while echoing its monumental curves. The Sto render of the panels is water- and dirt-repellent though it will need to be pressure-washed every two years because of the high level of pollution. The wire fence and 'prickly' planting in front of the surgery are intended to discourage graffiti artists. Guy Greenfield Architects has previously refurbished 15 doctors' surgeries.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.