Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

GREGORY PHILLIPS ARCHITECTS

  • Comment
SMALL PROJECTS

A new house in a restricted site in St John's Wood, London, replaces a 1950s two-storey house. Planning consent negotiated by the architect provided for an extra storey and for relocation of parking space, and doubled the usable, habitable floor area. The house, a speculative building for a developer, is constructed of load-bearing masonry and steel. The double-height corner glazing is supported by a steel frame which also supports the top floor. The hall is triple-height; a staircase unites the interior spaces. Exterior facades are in brick and render; windows are of steel. The construction budget was £130,000.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs