Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Go-ahead for DevSec's revised Hammersmith Grove project

  • Comment

Development Securities has been granted planning permission for a BFLS-designed office scheme in the centre of Hammersmith

The 25,000m² project near the Tube station and Lyric Square will be known as Hammersmith Grove once complete. The first section of work is scheduled to begin this year.

Two office blocks are being built, as are restaurants, cafés and public spaces.

Development Securities development director Simon Hesketh said: ‘We are very pleased that our revised proposals have been welcomed by the London Borough of Hammersmith & Fulham.

‘The plans evolved with the benefit of detailed and ongoing consultation with planning officers and forums as well as residents and interest groups and the local community.

‘We are confident that our scheme will be well received by the occupier market and anticipate that the first phase will start on site later this year.’

Before approval, the project came in for heavy criticism from the local Labour party which branded the scheme ‘ugly’ and ‘super-sized’.

The architects’ view

The North Building will provide 10 floors of office space above ground level and the central core location provides generous floor space and efficient office layout. The South Building contains eight floors of office space above ground level. The core has been located to the north of the building, creating large, open floor plates oriented along the south façade towards Lyric Square. An internal light well provides natural daylight and creates a distinctive architectural feature. High quality paving, seating, soft and hard landscape and lighting across the newly created piazza to the west and south of the proposed new buildings, will extend the public amenity space of Lyric Square and enhance the pedestrian link to the tube station.

The conservation of energy and efficient use of resources has informed the design of the scheme - the building will emit 20 per cent less carbon dioxide than a standard office development and is designed to ensure that occupants use as little energy as possible to achieve high quality working conditions. Heating from solar gain is minimised whilst natural daylight is optimised wherever possible. Heating and cooling systems will be highly efficient.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.