Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

First look: Sutherland Hussey's River Ericht scheme

  • Comment

Sutherland Hussey Architects has revealed its proposed visitor centre on the River Ericht in Blairgowrie, Scotland

The scheme, part of a larger £23 million tourism-focused regeneration project, takes its inspiration from cane structures used for berry growing in the area.

Described by the architects as ‘a kind of umbrecula [sunshade]’, the building takes the form of a large timber canopy covering a stepped winter garden, creating a new terraced landscape connecting the river with the Old Military Road at the top of the hill.

An ecology centre, education resource centre, fishing museum, shops and a café will open on to the garden terraces. The project, for the Blairgowrie and Rattray Regeneration Company, will also boast a top-level platform with views across the glen.

Visitors can approach the building across a new pedestrian bridge over the river, or via a suspension bridge within the tree canopy across the gorge to the south of the building.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

Discover architecture career opportunities. Search and apply online for your dream job.
Find out more