Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

EVELINA CHILDREN'S HOSPITAL, SOUTH LONDON

  • Comment
BCI AWARDS - JUDGES' SPECIAL

For a building or civil engineering project of any size that the judges consider to be particularly inspirational in one or more aspects.

Sponsored by Arup.

The architect of any new hospital should pay a visit to Evelina before picking up a pencil to sketch a first concept.

That is not a recommendation to plagiarise the children's hospital. It is simply that Evelina is so refreshing in the way it breaks the conventions of hospital design and delivery.

The spectacular conservatory creates wide-open space and vistas way beyond the hospital while bringing light and air up to the four storeys of wards and down into the three oors of outpatients and specialist-treatment areas. It also creates secure but environmentally comfortable exercise and educational space for the use of long-term patients and their families.

Evelina's glazed lifts would not look out of place in a modern exhibition hall or five-star hotel. They give access to colourful child-friendly wards with clustered layouts and foldaway beds for a parent to stay close by at night.

Client Guy's & St Thomas' NHS Foundation Trust Cost £41.8 million Principal designer Hopkins Architects Engineer Buro Happold Contractor MJ Gleeson

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.