Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

DARLASTON SWIMMING POOL, WALSALL

  • Comment
PROJECTS

There are two guiding generators for the design concept; the expression of the hilltop setting and approach by users. They inform the design of the two main building elements, the pool hall and ancillary change area which contrast in form and material.

The ancillary changing area accommodates the fitness suite, changing village, wcs, showers, lockers and stores, and requires enclosure, privacy and a sense of security. This enclosure orientates visitors so that they follow its wall from the site entrance, skirting the car park, until the wall enters the pool-hall envelope at the far end. The wall, which is brick, reflecting the brick-making heritage of the site, is an essential boundary to the centre and a part of the landscape. Slots are created along the length of the wall to offer passive surveillance of the car park from the heart of the centre.

The pool hall has an open, light-filled environment formed by a folded timber plane across the west wall and roof. The clerestory glazing and the full-height glazing at the end of the pool hall will have fully controllable external louvres.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs