Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Contest-winning beach huts for Boscombe complete

  • Comment

Emerging Brighton-based practice a:b:i:r architects has finished these beach huts in Boscombe, Bournemouth designed specifically for people with disabilities

Drawn up with designer Peter Francis Lewis, the £100,000 The Seagull and the Windbreak scheme was chosen from 173 entries following an international contest in 2009.

The four fully accessible huts - designed as two pairs with retractable partition walls for increased flexibility - can each accommodate up to four wheelchair users.

Funded as part of CABE’s Seachange programme, the project includes ‘high-colour contrast surfaces and flooring to assist the visually impaired, dual-height kitchen units with gas stove and a communal outside area with a fresh-water fountain.’

Linda Nelson from Bournemouth, who has been involved in the design development and has since rented a hut for an entire season, said: ‘I had trouble getting in and around the old beach huts and was constantly worried about falling over. These new huts take away all those old problems; they are a tremendous asset for the area and a fantastic facility for disabled people.’

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.